Even voorstellen: Het ‘NIK’ Utrecht

Even voorstellen: Het ‘NIK’ Utrecht

Mijn naam is Eline Groenevelt en ik ben netwerkcoördinator van NIK Utrecht per 1 mei van dit jaar. Daarnaast ben ik werkzaam als projectmedewerker bij een kinderhospice.

Als netwerkcoördinator ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van het Netwerk Integrale Kindzorg voor de relatief compacte regio Utrecht. 

Bijzonder aan deze regio is de betrokkenheid van het Prinses Maxima Kinderoncologisch Centrum vanaf het eerste uur. Daarnaast kent deze regio een hele goede zorg-infrastructuur met o.a. de aanwezigheid van twee verpleegkundig kinderzorghuizen/kinderhospices en een derde in oprichting.

De stuurgroep heeft zich als doel gesteld de organisatie en kwaliteit van zorg aan gezinnen met een kind met een levensduurverkortende of levensbedreigende aandoening in deze regio te verbeteren. Een mooie uitdaging!

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het vormen van het netwerk en het in beeld brengen van de sociale kaart. De eerste contacten met geestelijk verzorgers, rouw- en verliestherapeuten, het transferbureau van het UMC Utrecht, het CTB, Amerpoort en huisartsen zijn gelegd. In september vindt de kick-off van het netwerk plaats.

Voor meer informatie en/of bij vragen kunt u uiteraard contact met mij opnemen via de mail of telefoon (06-19064361).