Historie

In 2007 is ‘Stichting Platform Kinderpalliatieve Zorg Nederland’ opgericht. Aan de basis van de stichting stond een groep van professionele pioniers die vond dat kinderpalliatieve zorg niet de aandacht kreeg die het verdiende. Deze groep had zich ten doel gesteld de erkenning en eigenheid van kinderpalliatieve zorg in Nederland op de kaart te zetten. De eerste jaren kenmerkten zich door visievorming, draagvlak creëren, partijen verbinden, initiatieven stimuleren en kennisverspreiding.

Inmiddels is de specifieke aandacht voor kinderpalliatieve zorg gegroeid en heeft de stichting zich ontwikkeld tot kenniscentrum dat ook projecten initieert. Het Platform is nog steeds actief onderdeel van Stichting PAL.